Sosyal Medya

Facebook Paylaş
Twitter
Google+ 'ta Paylaş
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 'F Klavye Standartı'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulunda kabul edilen yeni "F Klavye Standartı"na göre, klavyedeki tüm tuş isimlendirmelerinin artık Türkçe olacağını açıkladı. Işık, F klavyelerde bundan sonra "delete" yerine "sil", "enter" yerine "giriş", "print screen" yerine de "ekranı kopyala" tuşlarının yer alacağını söyledi.

Bakan Işık, F klavye'de tüm tuş isimlendirmelerinin Türkçe olduğu standardın TSE Teknik Kurulu'nda kabul edildiğini belirtti. F klavye standardının ilk olarak 1975 yılında hazırlandığını hatırlatan Işık, söz konusu standardın zaman içinde iki kez revize edildiğini söyledi.

Bu sürede, klavyedeki tuşların isimlendirilmesini de Türkçe olması gerektiği yönünde talepler geldiğini dile getiren Işık, "Bu talepler doğrultusunda da bir revizyon kararı alındı. Bu kapsamda bir teknik komite kurularak, standart taslağı oluşturuldu. İlgili paydaşların da görüşleri alınarak, taslak son haline getirildi ve dünkü teknik kurul toplantısında Türk standardı olarak kabul edildi. Buna göre, söz konusu klavyedeki tüm tuş isimlendirmeleri artık Türkçe olacak. Örnek vermek gerekirse, F klavyelerde bundan sonra 'delete' yerine 'sil', 'enter' yerine 'giriş', 'print screen' yerine 'ekranı kopyala' tuşları yer alacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Siteleri
,